NM i Poker – Del 2

Dag 1 av Poker NM gikk veldig greit for min del. Vi startet med 30k (30.000) chips og jeg endte dagen med 96k. Det var vel ca. 800-900 spillere som gikk videre til dag 2, og jeg lå på rundt 60-70. plass. Et godt utgangspunkt. Da dette var første lovlige NM på norsk jord var det tydelig at det kom noen spillere med begrenset live-erfaring. Dette førte til noen interessante situasjoner.

Tidlig på dag 1 var det en fyr (Villain) som hadde en tendens til å først kaste på en chip, for deretter å fortelle hvor mye han ville by. For de som ikke er så kjent med live poker, så kaster man gjerne på èn chip hvis man ikke ville telle opp nøyaktig beløp, eller om man ikke har veksel. Eks. så sier man «2.000», og kaster på en 5.000 sjetong. Problemet til denne gutten var det at han først kastet på 5.000-sjetongen, og deretter annonserte «2.000». Det som skjer da er at budet blir stående på 5.000. Dette var litt spesielt siden det kun lå 2.000 i potten fra før. Det kalles «å overby potten».

Det som skjer i en sånn situasjon er litt spesielt. Spilleren avslører med dette at han er nybegynner, og da våkner gjerne andre spillere og vil ha disse chipsene. Dette fører ofte til ekstra mye action i potten. Det skjedde også i dette tilfelle. Motspilleren (Hero) tok dette som en mistake-bluff og synte med et medium parr. Problemet var at selv om Villain i dette tilfellet la på altfor mye chips, så betydde det ikke at han ikke hadde en god hånd. Villain snudde over topp parr – topp kicker, og tok hjem en fin pott.

Hva kan man lære av dette? Jo, to ting:

  1. Si alltid høyt og tydelig hva du har tenkt å by FØR du kaster noe som helst av chips i potten. Dette redder deg også om du uheldigvis kaster på feil chips.
  2. At en spiller gjør en feil eller et dumt move, betyr ikke nødvendigvis at han ikke kan ha en god hånd. Gjør uansett de samme vurderingene du ellers ville gjort i en hånd, og tenk at spilleren like gjerne kan kløne det til med en god, som med en dårlig hånd.

 

#2poker #poker #pokernm #ViMennPoker #Betsson #BetssonNO #Betsafe #Nordicbet #Unibet #firstspade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *