Reisebrev – Battle of Malta 2015

I November var jeg og noen kompiser på pokertur for å spille Battle og Malta 2015! Battle of Malta er en Europas største live small-stakes pokerturneringer. Den startet i 2012 og går èn gang i året på høsten på vakre og klimavennlige Malta. Første året den ble avholdt var i 2012 med 349 deltagere. Da den gikk av stabelen 4. november i år hadde den vokst til nesten 2.000 deltagere og en samlet premiepott på 874.000 Euro.

Small-stakes live turnering vill si at innkjøpet er i størrelsesorden 500-1000 Euro. Det er mer enn nok for de fleste hobbyspillere, og førstepremien er nok til å gjøre deg til millionær. Det er et veldig fint alternativ om man ønsker å prøve seg på en stor live turnering, uten å svi av kr 50.000 i innsats i f.eks. ETP (European Poker Tour).

Turneringen er en re-entry med fantastisk struktur. Re-entry betyr at om du blir slått ut på de 6 første levelene, kan du kjøpe den inn igjen èn gang. Det var tre startdager, så hvis du valgte dag 1A eller 1B, kunne du ta re-entry neste dag, og sånn sett være garantert å få spille mer enn èn dag.

Kombinasjonen av bra struktur og re-entry gjør denne turneringen til et godt valg om du ønsker en poker-helg i utlandet. Man starter med 30k chips, og blindene er på 50-100. Det vil si 300 Big Blinds(BB). Spiller man litt forsiktig, kan selv nybegynnere spille i mange timer uten å oppleve å ha lite chips. Og når man først har tatt turen helt til Malta, er det greit å kunne ta en re-entry om man skulle ryke på en bad beat på dag 1. Det er også mange mindre turnering og plenty med cash games å spille for den som like det.

Malta er uansett ikke noe dumt sted å være på om man skulle være uheldig å ryke tidlig ut av turneringen. Jeg rakk bl.a. et bad i sjøen (i November!) , og en tur innom hovedstaden Valletta. Det er også fest stort sett hver kveld når det går sånne turneringer, så man klarer fint å unngå å kjede seg.
Mer om turen kommer i del 2.

Utsikt fra Hilton Hotellet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *