Poker NM – Texas Hold’em Fixed Limit!

th4QWOSV4C

Nå er det klart for andre øvelse i NM i Poker 2016 på nett!
Den går av stabelen søndag 10. januar kl 20.00 på Betsafe, og nå skal det spille Fixed Limit Hold’em. Turneringen spilles over to dager og avsluttes mandag 11. januar.

Fixed Limit Hold’em skiller seg fra No Limit Hold’em på ett punkt. I No Limit så kan man til en hver tid by så my man vil, og gå All-inn. I Fixed Limit derimot, er det bestemt på forhånd hvor mye man har lov til å by. Budene må være på samme størrelse som big blind før flopp og på flopp. På turn og river må budene være dobbelt så store som big blind. Et bud dobbelt så stort som big blind refereres gjerne til som «big bet».

Fixed Limit er ikke så veldig utbredt som turneringsform, men stort nok til at det avholdes egen øvelse både i NM og i VM. Det er imidlertid mer vanlig som et cash-game spill. Norge har flere svært gode Limit spillere, bl.a. Jan Olav Sjåvik som kom på finalebordet i VM i Limit i 2014 og 2006.

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke er noen stor Limit spiller, men det frister alltid å spille NM. Jeg prøvde meg på den første NM-øvelsen forrige helg som var Omaha, og hang godt med til slutten av dag 1. Jeg synes det er god trening å prøve seg på litt forskjellige poker varianter hvis man har mulighet, selv om man kanskje ikke er like god i alle. Mine beste spill er No Limit Hold’em og PLO/8 (Pot Limit Omaha High-Low Split – 8 or better.)

Jeg benytter samtidig anledningen til å gratulere årets første Norgesmester Stener Vines, med seieren i Omaha 4. januar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *