Freeroll NM 2016 overstått

I helgen var det Freeroll NM i poker i Oslo.
Turneringen trakk over 1.000 spillere og ble som alltid en kjempesuksess.

IMG_0774

Jeg har fått noen spørsmål om jeg ikke kan skrive litt mer om hender jeg har spilt. Så da tenkte jeg å skrive om de to siste hendene jeg spilte Freeroll NM i helgen.

Det dukker opp en del poker-uttrykk i innlegget. Jeg har derfor laget en liten liste med forklaringer på uttrykkene til slutt.

Jeg satt på et bra og veldig trivelig bord, der praten fløt fint bland spillerne.

Ett parr minutter før pause plukker jeg opp KK i BB, på blindene 200-400. Jeg spiller på rundt 9.000 chips. UTG, Cut-off og button syner. Jeg er ikke så glad i å spille KK ut av posisjon med dyp stack mot flere spillere, men dette er en turbo-turnering. Jeg må få betalt når jeg først får en hånd. Jeg raiser til 2500. UTG syner, Cut-off syner, og Button sier plutselig all-inn. Han spiller på 8.200. Dette luktet ikke akkurat krutt. Jeg har markert han som en svak spiller, men det er ikke lett å vite hva dette spillet betyr. Jeg setter han på et kreativt AK-spill, eller et medium parr, kanskje 88 eller 99. Han kan også ha funnet på noe dumt med et dårlig Ess. Jeg går all-inn uten å ta spesiell betenkningstid her. UTG tenker litt og syner han også. UTG dekker oss begge.

Jeg viser KK, UTG viser A4, og Button vise A8. Jaja, dette er en freeroll. Jeg er passe fornøyd med å se at de begge har et ess hver, siden det da bare er to ess igjen i stokken. Floppen kommer 8 høy uten drag. Turn er blank. Nå skal jeg bare dodge esset på river tenker jeg. Turn bringer en ny 8, og gir tress i 8 til Button. I stedenfor å spille på ca 25.000 chips har jeg nå 800 igjen, som tilsvarer 2 BB. Jeg er i SB neste hand.

12734209_991645914216856_8566987976288329682_n

Neste hand er siste hånd før pause og jeg har 800 chips i SB, på blindenivå 200-400. Dette lukter kjapp exit. Så hører jeg syn-syn-syn-syn før meg og jeg øyner et lite håp. Med 4 syn, BB og SB ligger det allerede 2200 i potten. BB spiller på 1.350 chips og virker rimelige klar for å gå all-inn. Men litt table-talk her kan jeg ende opp i en pott om 3.200 chips mot bare èn motspiller.

Dette er et klassisk eksempel på at man må følge med på spillerne rundt bordet og ikke se seg blind på sine egne kort. Hadde de andre spillerne sett rundt bordet hadde de fått meg seg at bade SB og BB med stor sjanse ville gå all-inn denne runden. Og det var det som skjedde..
Jeg så ikke en gang på kortene mine, og annonserte all-inn. Jeg latet selvføgelig som jeg så på dem, da det sjeldent lønner seg å avsløre at man ikke har sett på kortene sine før man spiller dem. BB svarte umiddlbart all-inn med sine 1.350 chips. Så var det tid for litt table-talk.

Første syner virket veldig klar for å syne igjen. Men jeg ønsket jo ikke det, så jeg sa følgende: Tenk på at du syner ikke 1.350 nå, du syner 10.000 som han svensken på andre siden av bordet sitter på. Hvis du syner nå, så kommer han helt sikkert på med deigen, og da blir det dyrt. Jeg fortsatte med litt intens overtaling, og etter å han tenkt seg om en liten stund kastet han.

Syner nr. 2 er en jente som virker enda mer klar for å syne igjen, så jeg sier følgende. Hvis du kaster nå kan du gå å ta pause med fin stack, og komme tilbake etter pausen og spiller videre. Du vil jo ikke syne de 10.000 fra svensken og bli slått ut siste hand før pausen? Jeg smurte videre på med at jeg hadde raiset all-inn og fått en re-raise all-inn og at vi tydelige satt på monster hender. Etter litt mer overtaling fikk også hun tenkt seg om og fant kastet.

Svensken i neste posisjon blikk-syner.

Siste spiller i potten er en jente. Hun tenker seg om, og jeg sier følgende: Hvis du kaster nå skal jeg skrive om deg i bloggen min, og skrive at du gjorde det beste kastet i turneringen! Hun ler og kaster, mission accomplished. Jeg snur kortene og ser ned på KJ. BB viser K4, og svensken viser 4-5. Det var dette med freeroll da. Potten er på 3.600. Flopp og turn er blank, men river bringer en 4 og sender meg hodestups ut av turneringen. BB tar hjem potten med parr i 4.

Jeg må legge til at table-talken ble gjordt i en hyggelig humoristisk tone. Table-talk er greit så lenge man ikke fornærmer noen eller er ufin. Da gir det bare en ekstra dimensjon til spillet. Jeg har lite tilovres for de som med vilje går inn for å irritere motspiller eller skape dårlig stemming rundt bordet.

Free-roll NM er ikke den værste turneringen å ryke ut av. Strukturen er såpass bratt, at man uansett må ta en del coinflips undervies. Det kjipeste var nok at jeg ikke fikk spille videre, for Freeroll NM er rett og slett utrolig morro.

Arrangementet er en enste stor fest og alle er I kanon-humør. Det er også en fin måte å bli kjent med nye mennesker på, f.eks. hvis man skal til NM I Dublin i mars, og ikke kjenner så mange I miljøet.

Poker Ordbok:
BB : Big Blind (Store-blind)
SB : Small blind (Lille-blind)
KK : Konge – Konge (parr I konger på hånda)
AK : Ess – Konge (A betyr Ess)
UTG : Under The Gun (Første posisjon etter blindene)
Cut-off : Posisjonen før dealer
Button : Dealer-posisjon
Å dekke en spiller : Å ha flere sjetonger enn motspiller kalles «å dekke motspilleren.»
På med deigen: Et annet utrykk for å gå All-inn
Blank turn: Et «blankt» kort på turn betyr at kortet er ubetydelig

 

#2poker #poker #pokernm #ViMennPoker #texasHoldem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *