Kan du løse denne «umulige» nøtten?

Dagens trylletriks er en tilsynelatende «umulig» nøtt, like vanskelig for en stormester som Magnus Carlsen, som for en nybegynner på 10 år.

Hvis du klarer denne er det veldig kult om du IKKE avslører hemmeligheten i kommentarfeltet. Del den heller og la andre få prøve seg!

Oppgaven er: Hvit trekker og setter matt i ETT trekk!

Sjakk

Denne oppgaven har èn forutsetning. Reglene i sjakk har vært litt forskjellig gjennom tidene og følgende regel må derfor spesifiseres i dette partiet:

Når en spiller flytter en bonde til raden som er lengst fra utgangsstillingen, kan spilleren som en del av det samme trekket forvandle bonden til en hvilken som helst annen brikke. Den eneste begrensningen som gjelder er at man selvfølgelig ikke kan forvandle den til en ny konge. Alle andre sjakkbrikker er godkjente. Man er altså ikke nødt til å forvandle bonden til en dronning!

– Om jeg sier dette for å hjelpe deg eller for å forvirre deg for bli opp til deg selv å avgjøre 😉

Et godt hint er i vært fall at jeg er tryllekunstner og pokerspiller. Når du spiller mot meg, må du tenke utenfor boksen. Gjerne så langt ut at du er på vei inn i boksen igjen fra andre siden..

Hvis du klarer denne er det veldig kult om du IKKE avslører hemmeligheten i kommentarfeltet! Del heller oppgaven, og send meg svaret i en melding. Så trekker jeg en vinner blant de som svarte riktig, og vinneren får tilsendt en sjakk-bok i posten.

Del den gjerne med sjakkinteresserte venner eller andre som vil prøve å løse den!

 

#sjakk #chess #hjernetrim #trylling #IQ #spill

18 kommentarer til «Kan du løse denne «umulige» nøtten?»

  1. Når det står ett trekk , menes det at hvit trekker , svart trekker og hvit setter matt? Det er ikke mulig med matt umiddelbart , hvit har 2 trekk som setter svart i sjakk , bxa8=X+ og b8=X+ . Uansett hvilken brikke hvit promoterer til kan den tas med kongen. Beste trekk er derfor Kc6 , svarer svart med Ka6 er det bxa8=Q matt , ellers Rc8 og svart er matt raskt ( men ikke i ETT trekk)

    1. Med ett trekk menes det at hvit trekker og setter sjakk-matt med en gang. Det finnes en løsning, men under 1% klarer å se den.

      1. Lastet denne inn i et sjakkprogram , computer finner ingen løsning . Det er kun to trekk i denne stillingen som gir sjakk : bonde frem til a8/b8 , i begge tilfeller og uansett hvilken brikke bonden promoteres til , kan svart konge ta den promoterte bonden

  2. For å bli matt må kongen stå i sjakk og den eneste brikken av hvits 3 brikker som kan sette kongen i sjakk er å flytte bonden en fram eller slå tårnet. Uansett hva hvit velger blir brikken slått av kongen. Dermed er oppgaven uløselig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *