Løsningen på sjakk-oppgaven!

For de som har klødd seg i huet – ligget våken om natten – sluntret unna på jobben – hoppet fra taket – skilt seg fra dama – fyrt opp i peisen. Vel, kanskje ikke fyrt opp i peisen.. Her er endelig løsningen!

Bonde B7 til B8 – Forvandle til SORT Springer! Sort konge kan ikke slå sin egen brikke, og er derfor sjakk matt.

via GIPHY

Noen har i mer eller mindre hissig tonefall påpekt at dagens offisielle reglene for FIDE (Det internasjonale sjakkforbundet) sier at bonden må forvandles til en brikke av samme farge. Denne regelen har variert gjennom tidene, og det har tidligere vært lov å forvandle til hvilken som helst farge.

Hvis man leser selve oppgaven så står det at reglen har tidligere variert, men i denne oppgaven gjelder følgende forutsetning:

«Spilleren kan forvandle bonden til en hvilken som helst annen brikke. Den eneste begrensningen som gjelder er at man selvfølgelig ikke kan forvandle den til en ny konge. Alle andre sjakkbrikker er godkjente.»

Hvorfor noen tilta fullstendig over dette ble jeg ganske så fascinert over. Men bedre at de tar ut aggresjonen over et sjakkbrett enn ute på byen en lørdags kveld.

Hvis du likte denne nøtten, Klikk Like på facebook-siden min, og klikk på Liked-knappen – Notification: «All On» Da får du automatisk beskjed neste gang jeg legger ut noe sprell.

Hvis du mener det var fullstendig hårreisende av meg å publisere en sjakk-nøtt med et trekk som ikke ville vært gyldig i en offisielt sjakk-turnering, så er det nok tryggest om du lar være å like siden min. Noe sier meg at du blir enda mer irritert neste gang jeg legger ut et trylltriks som i etterkant viser seg å ikke inneholde ekte magi.

via GIPHY

Jeg har også trukket en tilfeldig vinner som ble Henning Boganes. Du blir kontakt på pm og får velge blandt et parr sjakkbøker 🙂

#sjakk #chess #hjernetrim #trylling #IQ #spill

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *