Produkt test – iKettle Appstyrt Vannkoker

IMG_0505 IMG_0503 Terning2_svg

Jeg vil først presisere at dette innlegget ikke er sponset på noen måte.

Før i tiden måtte jeg gå helt til kjøkkenet for å skru på vannkokeren!

Ja, vi har I-landsproblemer, og vi har I-landsproblemer. Men denne vannkokeren måtte jeg bare ha! Kr 1.325 spenn + frakt, rasende billig hvis man ser stort på det. Si at jeg bruker den hver dag i 5 år. Det er under 70 øre per kopp kaffe. Det er ikke så vannskelig å rettferdigjøre kjøp av nye gadgets hvis man virkelig går inn for det.

Anyways! På papiret så er dette et must for alle som spiller nettpoker. Man spiller i 55 minutt og har 5 minutters pause. På disse 5 minuttene skal man rekke å gå på do og lage kaffe. Det er stort sett det pausene går med til. Da er det rimelig kjipt å bruke hele pausen på å koke vann. Det er nå den appstyrte vannkokeren skal brilliere. 5 minutter før pausen, så er det bare å starte appen, og trykke på den stor på-knappen i appen. Vannkokeren starter, og det kommer er piip fra kjøkkenet når vannet er varmt. Enklere kan det vel ikke bli? – I teorien altså..

Først til det positive:

  • iKettle er basert på trådløst nett, og ikke på Bluetooth (BT). Jeg foretrekker alltid WLAN forran BT.
  • Vannkokeren er relativt pen i designet, og har stor vannkapasitet.
  • Den er rik på smarte funksjoner.

Når det gjelder funksjoner så kan man f.eks. sette den opp til å koke opp vann til et fast tidspunkt hver morgen, eller automatisk når du kommer inn døra på vei hjem fra jobb. Man kan også velge temperaturen på vannet, og holde vannet varmt om man vil vente noen minutter før man skal lage kaffe.

Så til det negative:

  • Den funker desverre ikke som den skal.
  • Den blir veldig varm utenpå, og silikonbeskyttelsen man kan kjøpe ekstra og sette utenpå fungerte dårlig.

Misforstå meg rett, iKettle kan koke vann. Men da ved å skru på vannkokeren manuelt. Det kan også en vannkoker fra Elkjøp til kr 99,-

Første gang du kobler opp iKettle, må du koble den til det trådløse nettet. Prossessen var enkelt, slik jeg ønsker det, og det funket. Alt var fryd og gammen. Problemet er bare at dette ikke varte. Etter hvert slutta rett og slett tilkoblingen til vannkokeren å fungere. Jeg orker ikke å sette opp ny trådløs kobling hver gang jeg skal koke vann. Da er det jo lettere å bare gå ut på kjøkkene og starte vannkokeren manuel. Men etterhvert fikk jeg ikke reparert koblingen heller.

IMG_0507

Jeg sente iKettle i retur og fikk valget mellom pengene tilbake eller ny iKettle.  Jeg ville jo så gjerne at dette skulle fungere, så jeg ba om en ny iKettle. Nok en gang virket start-up knirkefritt, og jeg kunne igjen koke vann fra sengekanten. Tenker jeg hadde om trent same følelsen som når Cæsar erobret Gallia..

Men romerriket varte ikke evig. Og det gjorde heller ikke vannkokern. Igjen har jeg miste den trådløse koblingen, og ikke får jeg noen av de andre temperaturinstillingene til å virke heller. Uansett om jeg velger 65°, 80°, 95° ellee 100°, koker iKettle vannet opp til 100°.

Så konklusjonen er desverre – Jeg får den ikke til å funke i lengden. Det er imidlertid noen feilkilder her. Først og fremst brukerfeil. Det kan godt hende at vannkokern er helt awesome. At det bare er jeg som ikke skjønner hvordan jeg skal bruke den. Problemet er bare at om jeg ikke skjønner det, så er det helt sikkert andre som heller ikke vil skjønne det. For jeg er mer enn middles opptatt av gadgets.

En annen feilkilde kan være at vi av og til drar ut stikkkontakten av vannkokern, og det kan være det som gjør at den mister tilkoblingen. Jeg vil uansett tro at det er ganske vanlig å gjøre dette. Hvis produktet krever at du aldri kan dra ut stikkontakten, er den ikke så veldig praktisk for meg i vært fall.

En siste feilkilde kan selvfølglig være at jeg bare var ekstremt uheldig med de to enhetene jeg har testet.

Det var ikke så lett å trille terning på dette produktet. Vannkokeren koker jo fortsatt vann, men det var ikke det jeg betalte over kr 1.325,- for. Det blir derfor:

Terningkast 2Terning2_svg

Jeg vil gjerne gi et pluss for kundeservicen til Coolstuff i dette tilfellet. De visste ingen ting om at jeg skulle skrive om dette produktet men var svært hjelpsomme hele veien. Når jeg sendte dem en mail om at produktet ikke fungerte fikk jeg valget om nytt produkt eller pengene tilbake, selv om det hadde gått 2 måneder. De sendte meg returlapp så jeg slapp på betale returporto. Først glemte å returnere produktet og etter 5-6 måneder hadde jeg rotet bort returlappen. Jeg fortalte det til Coolstuff, og de sendte meg en ny returlapp med en gang. Jeg returnerte vannkokeren, og de sendte meg umiddelbart en ny uten diskusjon. Bra kundeservice!

 

#dings #IT #Produkttest #test #productreview #review #teknologi #app #iKettle #gadget #coolstuff #vannkoker

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *