Produkt test og Konkurranse – App-styrt stikkontakt – Orvibo S-20

IMG_0493 Terning6_svg

Jeg har gjordt en enkel produkt-test av Orvibo S-20. Orvibo-S20 er en «stikkontakt som settes i stikkkontakten», og som lar deg fjernstyre stikkontakten ved å kunne slå den av og på fra din telefon, også når du ikke er hjemme.

Jeg digger duppeditter og praktiske ting som fungerer. Jeg er ikke fullt så glad i gode ideer som ikke funker i praksis. Innlegget er IKKE sponset på noen som helst måte. Jeg kjøpte denne for egne penger på Ebay.com for rundt en 200-lapp ink. frakt. Jeg trengte å løse et praktisk problem hjemme og ville se om denne kunne hjelpe.

Det hele startet med noe jeg opplevde omtrent annen hver morgen. En sms fra min samboer som sier følgende: «Hei, kan du sjekke om jeg har tatt ut rettetanga av stikkontakten? Siden hun sto opp før meg og sendte denne meldingen fra togen på vei til skolen, kunne jeg gå på badet og sjekke at hun hadde trukket ut kontakten. Litt værre var det det morgenene jeg sto opp først og dro på jobben før henne.

Så da kjøpte jeg denne, plugget den inn i stikkontakten på badet, og var spent på hvordan det fungerte.

Orvibo ser Ganske smooth ut. Sammenlignet med en timer fra Clahs Ohlson så ser det ut som de kommer fra forskjellig 10-år, noe de muligens også gjør. den er såpass smart desginet, at du i de fleste tilfeller fortsatt kan bruke den andre stikkkontakten hvis du har to uttak.

IMG_0500

Til min store overraskelse fungerte den utrolig bra. Jeg har tidligere jobbet som produktsjef for PC, så jeg burde i prinsippet være ganske fortrolig med ny teknologi. Men jeg hater ting som ikke funker, som må konfigureres i evigheter, og fikles med. Jeg liker å pakke det opp – plugge det inn – se at det funker.

Det var omtrendt slik det gikk for seg. Orvibo’n kom i en liten boks uten noe særlig annet enn selve dingen i. For å få den til å funke må du installere Orvibo-appen, og det gikk knirkefritt. Så må du gjennom et veldig enkelt oppsett for å koble deg til kontakten. deretter kan du endre navn på kontakten slik at du kjenner den igjen. Veldig greit hvis du har flere Orvibo i huset.

Orvibo kan brukes som en ren timer. Du stiller enkelt i appen hvor lenge timeren skal gå som standard. Så klikker du bare på den lille knappen som endrer farge fra rød til blå når den er i bruk. Enkelt!

Men så til rosinen i pølsa. Dama sender sms fra toget og lurer på om hun har glemt å skru av rettetanga. «Et øyeblikk sier jeg,» og sjekker appen. Jepp, hun har husket det som alltid. Dersom hun har glemt det, kan jeg enkelt trykke på en knapp og slå av stikkontakten fra min telefon. Jeg trenger bare å være koblet til internett, enten via trådløst nett eller via mobildata på telefonen. Alternativt kan hun laste ned appen selv, uten at jeg trenger å være involvert.

IMG_0498 IMG_0499

Og det beste av alt, dette funker!
Jeg har hatt Orvibo plugget inn i ca. et års tid, og har vel èn gang opplevd å miste tilknytningen til den. Da måtte jeg intallere på nytt. Ellers har jeg ikke opplevd noe issues.

Orvibo er IKKE basert på Bluetooth (BT) teknologi, men på trådløst nett. Det er trolig derfor den fungerer så bra. Den eneste forutsetningen er er at du har et trådløst nett hjemme som den kan koble seg til. Jeg er en stor tilhenger av trådløst nett, I motsetning til BT. Jeg opplever nesten alltid problemer med BT-enheter. Du må først huske å aktivere BT på tlf. Deretter må du parre enheten med tlf, og hvis noen andre skal koble seg på, må du først koble deg av osv. Blir alltid krøll.

Jeg tenker også at dette må være glimrende for foreldre som ønsker muligheten til å kutte strømtilførselen på barnas Playstation når de synes barna har spilt lenge nok. Kanskje ikke like populært men..

Ang sikkerhet så kan jeg ikke nok om emnet. Det finnes sikkert en mulighet for andre å hacke seg inn å skru av og på strømmen, men dette kan jeg ikke nok om. Kanskje noen geeker som leser bloggen kan svare bedre på det? – Uansett, det værste de kan gjøre er å skru av rettetanga til dama mi mens hun star å gjør seg klar til fest, så jeg tror jeg kan leve med det..
Orvibo bør bare brukes som en ekstra sikkerhet! Primærvalget er uansett å skru av og på elektronisk utstyr manuelt, evt å trekke ut kontakten. Orvibo er bare en ekstra sikkerhet hvis du glemmer deg.

Jeg har kjøpt en ekstra som jeg gir bort til en heldig leser!
Skriv i kommentarfeltet hva du trenger den til, gjerne et kreativt forslag, og lik facebook-siden min! Så trekker jeg en heldig vinner om en ukes tid som får tilsendt en helt ny Orvibo i posten.

Med en pris på ca. kr 200,- ink. fragt har jeg ikke noe annet valg enn å gi denne:

Terningkast 6! Terning6_svg

Hvis du bestiller den på Ebay, så pass på å kjøpe den med stikkkontakt som passer for Norge. Du må ha EU-plugg, ikke UK-plugg, så sjekk bildene før du bestiller.

Dama var like begeistret over denne dingsen som meg. Her kan du lese hennes review.

——————-

Da har jeg trukket en vinner som ble Daniel Nordass. Du er kontaktet på mail. Håper du får nytte av denne!

#dings #IT #Produkttest #test #productreview #review #teknologi #app #orvibo #stikkontakt #gadget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *