Topp 5 poker-bøker

Her er 5 av mine personlige favoritter blant pokerbøker jeg har lest:

Hold’em med Harrington av Dan Harrington

Denne boka er faktisk oversatt til norsk og kan kjøpes i flere norske bokhandlere. Jeg leste den engelske utgaven, men regner med at den er like bra på norsk. Boka er rettet utelukkende mot turneringsspill, og den er rett og slett knall-bra. Jeg har aldri hørt noen si noe negativt om denne boka.

Boka er delt inn i 2 bind. Bind 1 dekker den første fasen av turneringer, når det er mange spillere med. Bind 2 tar for seg dynamikken når man nærmer seg pengene, er I pengene, og hvordan spille på finalebordet. Det finnes også et bind 3, som er en ren oppgavebok, der man kan bryne seg på gitte situasjoner, men denne er så vidt jeg kan se ikke oversatt til norsk foreløpig.

 

Winning Low-Limit Hold’em av Lee Jones

Dette er min personlige favoritt. Når jeg begynte med poker leste jeg den så mange ganger at den til slutt datt fra hverandre. Så kjøpte den en gang til og leste den igjen til den gikk i stykker, og i bokhylla hjemme star nå den tredje utgaven jeg kjøpte. Jeg har også kjøpt noen eksemplarer som jeg har gitt bort til venner som jeg har lært å spille poker.

Det skal sier at boken er veldig basic, teoretisk, og noen steder litt matematisk. Kunnskapen er helt grunnleggende. For noen som ikke har tålmodighet, kan den nok bli litt for kjedelig. Den er i utgangpunktet ment for Limit-Hold’em, og ikke No-Limit som de fleste spiller i dag. Derfor er det mange som ikke er like begeistret for boka som jeg er. Hvis følgende konsepter er ukjente for deg, så er boka et must for de som er helt nye i gamet:

Den forklarer bl.a. basis konsepter som Pot-odds, implied pot-odds, drag, semi-bløff, start-hender og posisjon.

 

Caro’s Book of Poker Tells av Mike Caro

Boka handler om hvordan lese motspilleres kroppsspråk for å avsløre om de bløffer eller ikke. Er du en erfaren spiller, så kan du dette fra før, men hvis du ikke kan dette materialet kan du glede deg til en enorm Aha!-opplevelse. Boka er gammel og bildene bærer preg av å være tatt i det forrige århundet, med cowboy-hatter og 70-talls klær. Når det er sagt, så holder inneholder vann den dag i dag. I tillegg til å være «et must» av kunnskap synes jeg selv at boka er lettlest og underholdene.

 

Every Hand Revealed av Gus Hansen

Denne boka tar jeg med fordi den er skrevet så annerledes enn alle andre pokerbøker. Det er ikke gitt at du lærer så veldig mye av den, men den gir deg en helt spesiell innsikt i hvordan en proffspiller tenker når han spiller. Gus Hansen vant i 2003 en turnering med 746 spillere. Turneringen var Aussie Millions der vinneren får over en million Australske dollar. Før turneringen startet tok han med seg en båndopptaker og bestemte seg for å kommentere hver eneste hånd han spilte, og skrive bok om det etterpå. Boka dekker hver eneste hånd han spilte i de fem dagene det varte. Han forteller hvorfor han spilte som han gjorde, og nøyaktig hva han tenkte i hver hånd.

 

5 Winner’s guide to Omaha Poker av Ken Warren

Vi må til slutt ta med en bok om Omaha-poker også, siden det er en offisiell gren i Poker-NM. Omaha skiller seg fra Hold’em ved at man har 4 kort på hånden I stedenfor 2. Denne lille forskjellen gjør at spillet endrer seg totalt fra Hold’em. Det finnes sikker et hav av gode og mer avanserte bøker om Omaha, men denne synes jeg er en grei start.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *