Topp 5 Trylle-filmer!


Innlegget om Poker-Filmer ble såpass populært at jeg må lage en liste over topp 5 Tryllefilmer. Blandt tryllefilmer er utvalget heldigvis bedre enn blandt pokerfilmer! En tryllefilm i denne sammenhengen er en film som handler om tryllekunstnere eller trylling.

Heldigvis finnes det mange flere gode tryllefilmer enn det finnes pokerfilmer, og her er mine 5 anbefalinger:

 

5. The Incredible Burt Wonderstone (2013)


Morsom kommedie, nærmest en parodi på dagens magikere i Las Vegas. Handler om konkurransen mellom de største magikerne og hvordan de hele tiden prøver å overgå hverandre. Mange gode referanser til de som kjenner til de store tryllekunstnerene i Vegas.

 

4. Now You See Me (2013)


Handler om en gjeng unge tryllkunstnere i Las Vegas som utfører syke triks. Som hovednummer skal de rane en tilfeldig bank på andre siden av jorden live. Spennende og god underholdning.

 

3. The Prestige (2006)

Dyster film om to rivaliserende tryllkunstnere på 1800-tallet. Filmen er tydelig laget av noen som kan mye om trylling, og har mange gode referanser fra kjente triks gjennom tidene. Mange kjente skuespillere som bl.a. Christian Bale, Hugh Jackman, Michael Caine, Scarlett Johansson og David Bowie.

 

2. Illusjonisten (2006)

Flott eventyrlig film med Edward Norton og Jessica Biel. Kom ut samtidig med The Prestige. Denne er litt mere eventyrlig enn The Prestige, og en romantisk historie om magikeren som prøver å få sin utkårede spiller en stor del av plottet.

 

1. Harry Potter og de vises stein (2001)

Ingen tryllefilm vil mange hevde? Veel.. Når Harry Potter går inn i butikken for å kjøpe sin første tryllestav fikk jeg et Deja-vu. Det føltes i vært fall akkurat slik når jeg kjøpte min første ordentlige tryllestav i Stockholm i 1996. Med tryllebøker, trylleformularer og magiske eliksirer må jeg kunne putte denne filmen i tryllekategorien. Det var akkurat slik jeg lærte meg å trylle. Vel, nesten da..

 

Det var mine 5 favoritter. Noen andre dere synes burde vært med på listen?

 

 

#film #filmer #trylling #magi #TV #underholdning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *